مطالب پیشنهادی
پریود مردانه چیست؟ همه چیزهایی که نمی دانستید!

پریود مردانه چیست؟ همه چیزهایی که نمی دانستید!

پریود مردانه چیست؟ عده‌ای از زنان شاید با خبر نباشند که مردان نیز تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار می‌گیرند، اگرچه آنها علائمی متفاوت از زنان را تجربه می‌کنند. به ویژه، این تغییرات …

علائم دیابت در ادرار + تمام آن چیزی که باید بدانید!

علائم دیابت در ادرار + تمام آن چیزی که باید بدانید!

علائم دیابت در ادرار از آنجا که دیابت به سرعت در سطح جهانی در حال افزایش است، می‌توان گفت که تقریبا هر خانواده ای حداقل یک عضو دارد که با این مشکل …

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند؟ + اهمیت آن برای بدن

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند؟ + اهمیت آن برای بدن

چه میوه هایی ویتامین b12 دارند ویتامین B12 یکی از ویتامین‌های حیاتی و محلول در آب است که بیشتر در محصولات حیوانی وجود دارد. این عنصر غذایی برای ساخت گلبول‌های قرمز خون …

علت بی اشتهایی در کودکان و بزرگسالان + روش های درمان

علت بی اشتهایی

علت بی اشتهایی در بزرگسالان درمان بی اشتهایی در بزرگسالان احساس سیری و بی اشتهایی علت بی اشتهایی در افراد دیابتی علت بی اشتهایی در طب سنتی علت بی اشتهایی و حالت تهوع در بزرگسالان علت بی اشتهایی و کاهش وزن آیا بی اشتهایی خطرناک است

غذا برای بدن از عوامل حیاتی محسوب می شود. موقع گرسنگی با همکاری مغز و روده انجام می شود که اگر زمانی شما بی اشتها بودید باید متوجه این نکته باشید که مشکلی بر سر راه این هماهنگی وجود دارد که  احساس سیری در شما بیشتر بروز می کند. و اما بی اشتهایی از عوامل متعددی پیروی می کند که در مقاله “علت بی اشتهایی” به بررسی این مساله می پردازیم.

دلایل بی اشتهایی و احساس سیری

اختلال در خوردن

در پزشکی به از دست دادن اشتهای کامل در یک فرد را آنورکسیا می گویند. که البته باید گفت این امر به بی اشتهایی عصبی نیز منجر می شود که از مهم ترین عوامل آن اختلال در خوردن است که ترس از افزایش وزن را در پی دارد. در توضیح باید گفت که فرد مبتلا به این اختلال، گرسنه است اما مقدار غذایی را که می خورد محدود می کند تا دچار افزایش وزن نشود.

عوامل مهم بی اشتهایی

عوامل بی اشتهایی بسیار گسترده است اما با ذکر چند نمونه به آن ها اشاره می کنیم: بی اشتهایی های جسمی و روحی

بی اشتهایی جسمی

از دست دادن اشتها معمولا  نشان‌دهنده مساله‌ای دیگر است. گاهی اوقات علت بی‌اشتهایی زودگذر است و گاهی اوقات، علت طولانی‌تری دارد و در این شرایط لازم است درمان شود. از آن جمله: افزایش سن، کم خونی، بیماری های زمینه ای مانند سرطان، دیابت و تیروئید، عفونت های داخلی، درد و مشکلات معده.

بی اشتهایی روحی و روانی

بسیاری از بیماری های روح و روان وجود دارند که می‌توانند بر اشتهای یک فرد تاثیر بگذارند. هر مساله‌ای از افزایش استرس یا غم و اندوه گرفته تا یک بیماری روحی امروزه قابل‌ تشخیص است و همین امر ممکن است باعث شود میل به غذا خوردن را دچار اختلال کند، بنابراین از بهبود سلامت روانی خود غافل نشوید. از آن جمله: اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بی اشتهایی های عصبی.

بی اشتهایی در زنان

زنان در سه ماهه‌ نخست بارداری معمولاً با بی اشتهایی همراه با حالت تهوع و استفراغ همراه هستند و گاهی بانوانی هستند که تا زمان وضع حمل نیز این بی اشتهایی ها را با خود به همراه دارند چرا که با مقوله ای به نام ویار بارداری رو به رو هستند و اکثرا مشکلات معده و روده نیز در دوران بارداری به سراغ زنان می آید و همین امر آن ها را بی اشتهایی رو به رو می کند. در دوران قاعدگی نیز زنان با بی اشتهایی های کاذب رو به رو هستند و این امر به دلیل حالت های تهوع و درد های شکمی موجود در قاعدگی است که البته با تمام شدن این دوران، اشتها در افراد به حالت سابق باز می گردد.

عوارض بی اشتهایی

بی اشتهایی می تواند ناشی از یک مشکل جدی در بدن باشد، بنابراین اگر در صدد رفع آن برنیایید می تواند شما را به چالش های بیشتری بکشاند. در ادامه عوارض مهم بی اشتهایی را می شماریم.

🟢 از دست دادن قدرت جسمی

🟢 سو تغذیه

🟢 کاهش ایمنی بدن

🟢 گسترش سرطان

🟢 گسترش عفونت

🟢 کمبود ویتامین و مواد معدنی

🟢 بیماری نزاری

تشخیص بیماری

ابتدا باید علت کاهش اشتها را تشخیص دهیم. به همین منظور یک پزشک با انجام معاینه و همچنین استفاده از نتایج برخی از تست‌ها، علت بی اشتهایی را تشخیص می‌دهند. برای مثال لمس شکم با دست برای پیدا کردن نفخ، برآمدگی و یا سفتی غیر عادی و همچنین شاید با انجام این معاینات علت بی اشتهایی ناشی از اختلال دستگاه گوارش را پیدا کرد. برخی از انواع آزمایش های خون، تصویربرداری از شکم با اشعه ایکس ‌و آندوسکوپی  به پزشک کمک می‌کند علت کاهش اشتها را پیدا کند و برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهد. ممکن است افراد دچار بی اشتهایی عصبی شده باشند که در آن صورت از نظر وضعیت جسمانی اغلب سلامت هستند و برای تشخیص درمان بی اشتهایی عصبی باید راهکارهای دیگر را بسنجید.

 درمان بی اشتهایی

درمان بی اشتهایی به علت آن بستگی دارد و تنها پس از تشخیص است که می توان در صدد درمان این معضل برآمد. البته اگر بی اشتهایی که در فرد رخ داده است که بیماری قابل درمان پزشکی باشد، اما در غیر این صورت باید با جستجوی علت آن راهکاری را برای افزایش اشتها یافت و طبق آن راهکارها عمل کرد. در این بخش به ذکر چندین نکات خانگی جهت رفع بی اشتهایی می پردازیم.

تقسیم کردن وعده ها

ممکن است افراد خوردن چند وعده غذایی سبک و مختصر را در یک روز به سه وعده سنگین غذایی ترجیح دهند بنابراین با تقسیم بندی وعده های غذایی در چندین وعده کوچک شروع کنید. البته باید حواستان بر پر کالری کردن و پروتئین‌دار کردن این وعده‌های غذایی باشد تا مطمئن شوید که بدن مقدار زیادی انرژی را دریافت می‌کند. ممکن است فرد در اوایل تمایلی به استفاده از وعده های غذایی جامد که خوردن آنها نیز از وقت و انرژی بیشتری بهره می برد، تمایل نشان ندهد. برای همین منظور می توان از وعده‌های غذایی مایع نظیر اسموتی های میوه و نوشیدنی های پروتئینی که هضم آن‌ها نیز آسان‌تر است استفاده کنید.

مواد خوراکی اشتها آور

افزودن سبزیجات، ادویه‌جات، یا سایر طعم‌دهنده‌ها می تواند فرد را به راحت تر خوردن غذا تشویق کند و همچنین غذا خوردن در زمان استراحت یا موقعیت‌های اجتماعی که در کنار دوستان و همکاران باشند نیز ممکن است بسیار لذت‌بخش باشد. به این دلیل که تغییر فضای خوردن و آشامیدن و نگاه کردن به افراد دیگر در غذا خوردن می تواند سبب تشویق فردی که اشتهای خود را از دست داده باشد. همچنین نباید از ورز‌ش های سبک نظیر پیاده‌ روی های کوتاه مدت که ممکن است اشتها را نیز افزایش دهند غافل شد.

;

درمان بی اشتهایی کودکان

و اما برای کودکان بی اشتها می توان از طعم های جدید غذایی و یا ظرف ها و اشکال مختلف شکل دهی به غذا استفاده کرد تا کودکان به خوردن غذا تشویق شوند.  همچنین استفاده از ترشیجات در کنار غذا و همچنین دورچین های تند در کنار غذا می تواند به افزایش اشتها کمک کند به طرزی که همان دورچین ها  می تواند فرد را راغب به غذا خوردن نماید.

درمان طب سنتی

استفاده از موارد زیر نیز می تواند راهکارهایی مناسب جهت درمان بی اشتهایی باشد:

🟢 دمنوش زنجبیل

🟢 دمنوش نعناع

🟢 دمنوش بادرنجوبه

🟢 آب پرتقال تازه و یا بوییدن پوست پرتقال و یا لیمو

🟢 ماساژ درمانی که شامل دستکاری سیستماتیک بافت های نرم بدن می باشد.

🟢 طب سوزنی و طب فشاری که به افزایش حس استراحت و بهبود آرامش فرد کمک می کند.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 24 آذر 1401
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.