شرایط اهدای خون برای بانوان + موارد منع اهدای خون
شرایط اهدای خون برای بانوان
اهدای خون، اهدای زندگی است. هر شخص با این امر مهم در زمینه فردی می تواند در برخی شرایط حاد به افرادی در شرایط نامساعد بدون اینکه خود بداند کمک کند. چرا که در شرایط بحرانی بانک خون از داشته های خود کمک می گیرد و به مدیریت آن بحران می پردازد. با این پیش فرض می خواهیم مسایلی را در باب اهدای خون مختص بانوان مطرح کنیم. چرا که گمانه زنی هایی من باب شرایط سلامت بدنی بانوان در این امر مهم وجود دارد. بنابراین قبل از اهدای خون مطالعه این بخش سلامتی خالی از لطف نیست و می تواند به میزان آگاهی افراد کمک شایانی داشته باشد.
اهدای خون در زنان
فهرست محتوا
اهدای خون همه گروه های خونی قابل پذیرش است؟
هیچ محدودیتی جهت اهدای خون هیچ نوع گروه خونی وجود ندارد اما به نسبت گروه خونی O منفی و یا B منفی که کمیاب هستند در بانک خون بیشتر دارای احتیاج است؛ البته به همان میزان نیز درخواست این گروه های خونی نیز کمتر از گروه های خونی دیگر است.
شرایط خاص جهت جلوگیری افراد از اهدای خون
به عنوان نمونه می توان به سن افراد، سلامت بدن، مصرف دارو های خاص اشاره کرد که می تواند محدودیت هایی را در این بخش ایجاد کند. اما باید دانست فردی که قصد اهدای خون دارد از سنین بین ۱۸ تا ۶۶ سال است و برای سن های بالاتر حداکثر باید ۲ سال از آخرین اهدای خون آنان گذشته باشد. و وزن های بین ۵۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم نیز در این دسته می گنجند. اما باید خاطر نشان کرد که بانوان باردار، افراد دارای وزن پایین و کسانی که داروهای خاص را مصرف می کنند از اهدای خون پرهیز کنند.
اهدای خون در دوران قاعدگی
بانوان دارای قاعدگی با خونریزی های شدید بهتر است که از اهدای خون پرهیز کنند چرا که از دست دادن خون بیشتر از حد معمول باعث فقر آهن در بدن بانوان می شود و مشکلات سلامت آینده را ناشی می شود. و همچنین اگر برای دردهای قاعدگی داروی خاصی مصرف می کنید نیز نباید خون اهدا کنید. بنابراین تا اتمام این دوره صبر کنید.
بایدها و نبایدهای بانوان و آقایان در اهدای خون
خانم ها هر ۱۶هفته یکبار که به میزان ۳ بار در سال محاسبه می شود می توانند اهدای خون داشته باشند و اما آقایان هر ۱۲ هفته یکبار می توانند در این کار مبادرت ورزند چرا که هموگلوبین بیشتری در خون دارند. و این زمان بندی ها به این دلیل است که اگر اهدای خون در فواصل کوتاهی صورت پذیرد هموگلوبین که همان رنگدانه قرمز رنگ است کاهش پیدا می کند و خانم ها به دلیل از دست دادن این هموگلوبین در دوران قاعدگی با اهدای خون سطح هموگلوبین را در بدن خود کاهش می دهند و برای جبران آن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند.
رژیم غذایی اهدای خون
جهت اهدای خون باید از غذاهایی که سرشار از آهن هستند استفاده کرد و به اندازه کافی آب نوشید تا هر چه سریعتر آن کمبود در بدن شما جبران شود. و اما پس از اهدای خون فرد اهدا کننده به دلیل پایین آمدن سطح قند خون دچار سرگیجه، حالت تهوع و افت فشار می شود بنابراین از مواد غذایی قندی و مایعات مثل آبمیوه، رانی و … باید استفاده کند تا میزان مایعات از دست رفته بدن را جبران کند.
فرآیند اهدای خون
کل این پروسه به مدت یک ساعت است که قبل از اهدای خون نیز یکسری سوالات راجع به میزان سلامت شما و یا در صورت استفاده از داروی خاص از شما پرسیده می شود تا بتوانید این فرآیند را به خوبی پشت سر بگذارید. و یا امکان دارد که پس از اهدای خون هر گونه کبودی بر روی دستی که خون اهدا کرده اید داشته باشید که جای نگرانی نیست و بدون آسیب با گذشت زمان از بین می رود. باید به این نکته توجه کرد که استراحت پس از این فرآیند از توجه زیادی برخوردار است.
پس از اهدای خون…
انجام هر گونه فعالیت های سنگین اعم از ورزش های سنگین ممنوع می باشد. و باید استراحت کافی پس از اهدای خون داشته باشید و سپس به فعالیت های روزمره خود بازگردید. همچنین نباید از دوش آب گرم و استفاده زیاد از دستی که خون اهدا کرده اید انجام پذیرد. و اما پس از مدتی با یک پیامک حاوی این که خون اهدایی شما در کدام بیمارستان استفاده شده است رو به رو خواهید شد که این اهدای خون را شیرین تر میکند.
مطالب جذاب از سراسر وب
- نگاهی به ۱۵ طرح جذاب مدل ناخن؛ ترکیبی از زیبایی و سادگی در مدل ناخن لایت لاکچری
- مانتو عبایی مشکی جدید؛ با 15 پیشنهاد خاص برای خرید بهترین مدلهای امروزی
- دسته گل هدیه شیک؛ ۱۵ ایده برای انتخاب گلهای متنوع و زیبا
- مانتو خاص و شیک؛ ۱۵ مدل مدرن و بروز برای خانمهای شیک
- مدل لباس زمستانی بچه گانه دخترانه از جدیدترین کالکشن های روز
- کفش مجلسی آبی دخترونه با بهترین طراحیها و ایدهها