بررسی جامع خواص تغذیه‌ای و اثرات جانبی مصرف نارنگی

خواص نارنگی

خواص نارنگی برای لاغری برای یبوست برای پوست صورت سبز در بارداری دمنوش پوست نارنگی مضرات نارنگی پوست نارنگی ترش

نارنگی که با نام پرتقال ماندرین هم شناخته می شود یکی از محبوب ترین میوه های فصل پاییز است، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات نارنگی در ادامه با چی شی همراه باشید.

خاصیت های نارنگی

خواص نارنگی برای کودکان

نارنگی از میوه هایی محسوب می شود که اگر به اندازه مصرف شود برای کودکان بسیار مفید است. مصرف نارنگی در کودکان باعث می شود که دستگاه گوارش سالم تری داشته باشند و کمتر دچار یبوست شوند. علاوه بر این باعث می شود که هضم غذا آسان تر انجام شود.

خواص نارنگی برای افزایش رشد مو

اگر می خواهید موهای خود را تقویت کنید مصرف نارنگی به شما توصیه می شود. نارنگی دارای مقادیر غنی از  ویتامین B12 می باشد و به همین دلیل مصرف موضعی آن می تواند علاوه بر تقویت ریشه مو باعث افزایش رشد موها نیز شود.

خواص نارنگی برای ضد سرطان

جالب است بدانید که نارنگی دارای خواص ضد سرطان نیز می باشد. لیمونوئید مانع واکنش ترکیبات سرطان زا با DNA سلول می‌شود و به همین دلیل مواد غذایی که دارای لیمونوئید هستند می توانند باعث پیشگیری از انواع سرطان شوند.

نارنگی حاوی مقادیر مناسبی از لیمونوئید می باشد. علاوه بر این فلاونوئیدهای ( نوعی مواد شیمیایی گیاهی ) موجود در نارنگی باعث می شوند که روند رشد سلول های سرطانی کاهش یابد و این سلول ها کمتر تکثیر شوند.

خواص نارنگی برای کم خونی

برای درمان کم خونب باید از مواد غذایی استفاده کنید که یا خود حاوی اهن باشند یا اینکه به جذب آهن در بدن کمک کنند. نارنگی به دلیل وجود فولات و ویتامین C فراوان باعث می شود جذب آهن در بدن افزایش یابد و به همین دلیل برای درمان کم خونی مناسب است.

خواص نارنگی برای سرماخوردگی و آنفلونزا

برای درمان بیماری ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا در قدم اول شما نیاز دارید که سیستم ایمنی بدن خود را قوی کنید. نارنگی به دلیل وجود ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به همین دلیل برای درمان و پیشگیری از ابتلا به چنین بیماری هایی مناسب است.

خواص نارنگی برای فشار خون

برای کاهش فشار خون بدن نیاز به پتاسیم دارد و جالب است بدانید که نارنگی یک منبع غنی از پتاسیم است و به همین دلیل می تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود. فشار خون بالا می تواند باعث بیماری های و عارضه های جبران نشدنی مثل سکته قلبی شود.

خواص نارنگی برای جوان سازی پوست صورت

پوست صورت برای زیبایی و جوان ماندن نیاز به نوعی پروتئین دارد که با نام کلاژن شناخته می شود. نارنگی حاوی مقادیر غنی از ویتامین A و ویتامین C می باشد که به افزایش روند تولید کلاژن در بدن کمک می کنند که باعث جوان سازی و رفع چین و چروک های پوست می شود.

خواص نارنگی برای دستگاه گوارش

اگر دستگاه گوارش شما حساس است و همیشه با مشکلات هضم و نفخ دست و پنجه نرم می کنید توصیه می شود نارنگی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. نارنگی از میوه هایی محسوب می شود که مصرف مناسب آن کمک شایانی به رفع مشکلات دستگاه گوارش می کند.

خواص نارنگی برای دوران بارداری

نارنگی یکی از میوه هایی محسوب می شود که خواص بسیاری برای خانم های باردار دارد، یکی از بزرگترین دغدغه های خانم های باردار این است که نوزادشان در زمان تولد دارای وزن مناسب باشد، زیرا تولد نوزاد با وزن پایین مشکلاتی زیادی ایجاد می کند.

مصرف نارنگی به دلیل اینکه این میوه دارای مقادیر مناسبی از ویتامین های گروه B مثل فولات می باشد می تواند خطر تولد با وزن کم را کاهش دهد. علاوه بر این مصرف نارنگی در یک رژیم صحیح غذایی می تواند برای مادر هم مفید باشد.

یکی دیگر از خاصیت های مصرف نارنگی این است که مصرف این میوه علاوه بر کمک به سلامت کلی جنین و مادر، می تواند خطر ابتلا به بیماری های شایعی مثل کم خونی و نقایص موجود در لوله عضبی جنین را نیز کاهش دهد.

خواص نارنگی برای کبد چرب

یکی از فواید مهم نارنگی برای درمان کبد چرب، توانایی آن در تعدیل میزان چربی‌های کبدی است. آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی که در نارنگی یافت می‌شوند، از جمله ویتامین C، می‌توانند در کاهش چربی کبد و بهبود عملکرد آن مؤثر باشند. التهاب کبد، که یکی از عوامل اصلی بروز کبد چرب است، ممکن است به آسیب دیدگی دائمی سلول‌های کبدی منجر شود، اما مصرف نارنگی می‌تواند در کاهش این التهاب نقش داشته باشد.

مضرات نارنگی برای آلرژی و حساسیت

نارنگی دارای خواص زیادی است ، اما شاید برای همه افراد اینگونه نباشد. کسانی که به نارنگی حساسیت دارند باید در مصرف آن زیاده روی نکنند زیرا ممکن است با مشکلاتی مثل انسداد روده و حساسیت های پوستی روبرو شوند.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 3 اسفند 1402
توجه : مطالب این بخش تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.